ENERGETSKA TERAPIJA

Ispričaću vam dve priče.

Prva priča kaže da ima dana kada „pucate“ od volje. Tih se dana lako budite. Sa elanom završavate dnevne obaveze, događaji vam idu na ruku, ne nervira vas gužva u saobraćaju niti vas brine namršteno lice vašeg šefa. Imate strpljenja i dobre volje u razgovoru sa ljudima i ne posežete za hranom i alkoholnim pićima. Uveče zaspite čvrstim snom.

Postoji i druga priča, o danima kada jedva ustajete, osećajući težinu u mišićima i kostima. Ti su dani prekratki za sve što stoji na dnevnom redu. Prati vas osećaj užurbanosti pomešan sa grižom savesti, kao da konstantno jurite za nečim što ne možete da stignete. Pritisak bi bio prava reč. Posle razgovora sa određenim ljudima imate utisak da su vas popili. Popodne dočekate umorni, gledajući u jednu tačku. Uveče zaspeie sa rojem misli i često se u sred noći budite gledajući u sat.

energetska-terapija-3

Obe priče govore o životnoj energiji u vašem telu

Kada je energija u telu balansirana, mi se osećamo dobro. Imuni sistem nam je jak i telo nalazi prirodan način da se izbori sa bolestima. Emocije su nam protočne i pravovremene a misli fokusirane. Nismo zaglavljeni u prošlosti ni anksiozni zbog budućnosti. Više smo kao dete, prisutni sada i ovde. Radosni i optimistični.

Kada je energija u telu blokirana, mi patimo. Imuni sistem slabi i podložni smo virusnim i bakterijskim infekcijama. Sezonskim alergijama takođe. Emocije su sve teže za kontrolisanje a pažnja nam je rasuta. Poremeti nam se ritam ishrane i spavanja. Najčešće nismo ni svesni gde je uzrok problema i polako postajemo zarobljenici sopsvenog tela i duše.

Ako je moguće imati ovakve oscilacije u životnoj energiji, da li ih je onda moguće nekom tehnikom dovesti u balans? Može li se uticati na energiju tela?

Može, uz pomoć energetske terapije.

Istočnjačka tradicija poseduje hiljadugodišnja znanja o životnoj energiji i razvila je brojne veštine kojima se njome rukuje. Tako ovu energiju u Indiji zovu „Prana“ a njen protok postižu tehnikama disanja, takozvanom „pranajamom“ i tehnikom usklađivanja disanja sa pokretima tela, poznatom kao joga. U Kini istu tu životnu energiju zovu „Či“ a či-jem se rukuje pomoću tehnika kao što su „tai či“ ili „či gong“. U Japanu se životna energija naziva „Ki“ a tehnika njene aktivacije jeste „Reiki“.

Reiki je poslednjih stotinu godina postao rasprostranjena tehnika širom sveta i priznat je od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije kao pomoćno sredstvo u lečenju. Zbog svoje jednostavnosti u primeni i blagosti u efektima, Reiki je lako našao put do mnogih ljudi na putu isceljenja.

Energetska terapija u Reikiju se izvodi polaganjem ruku terapeuta na određene tačke klijentovog tela, takozvane energetske centre (čakre), kako bi se uspostavio protok životne energije i njen balans. Sam tretman traje između 30 i 40 minuta i praćen je prijatnim senzacijama poput trnaca uzduž tela, topline u dlanovima, vizije boja i umirenih misli. Po završetku tretmana klijent je odmoran, kao nakon okrepljujućeg sna. U energizovanom telu tada počinju da se dešavaju procesi koji postepeno dovode do otklanjanja svih simptoma oboljenja i njihovih uzroka.

Neki od benefita energetske terapije

Podstiče i ubrzava našu prirodnu moć isceljivanja

Prevazilaženje neželjenih emotivnih stanja

Smanjuje stres | Povećava imunitet

Eliminiše toksine i druge štetne materije iz našeg organizma

Ubrzava delovanje lekova, medikamenata i drugih terapija

Produžuje životni vek i generalno podmlađuje

Umanjuje bolove | Pojačava intuiciju

Poboljšava funkcionisanje mozga | Izoštrava naša čula

Unapređuje san | Podiže naš nivo svesti

Harmonizuje emocije i odnose sa drugim ljudima i okolinom

Ubrzava oslobađanje od loših i štetnih navika

Razvija naše pozitivne emocije: ljubav, samilost, saosećanje, razumevanje

Čisti namirnice koje unosimo u organizam

Stvara nove i povećava stare zdrave navike

Reiki se koristi za rad sa ljudima, ali i sa kućnim ljubimcima ili biljkama. Takođe može se koristiti za energetsko pročišćenje stambenih i poslovnih prostora, kao i u radu na daljinu.


O reikiju se može još mnogo toga reći, ali pre svega bi vam koristilo da steknete vlastito iskustvo.


Cena jednog tretmana iznosi 3.500,00 dinara i uključuje besplatan coaching u trajanju od 30 minuta na samom početku sesije.


Zarad optimalnih rezultata u radu, preporuka je da se uradi set od minimum 3 vezana tretmana u rasponu od 2 nedelje. U slučaju hroničnih bolesti i izraženo loših stanja, preporuka je da se uradi 5 do 10 vezanih tretmana.


Ukoliko vam je ovaj tekst bio koristan i imate bilo kakvih pitanja, sa zadovoljstvom ću vam pružiti odgovore.


Radujem se upoznati vas i biti vam od pomoći.

Vama na usluzi,
Marija Dajić

KO SAM JA

Ja sam sertifikovani Majstor Tibetanskog Reikija 3. stepena.

reiki-master

Veština mi je preneta od strane učitelja Dejana Petrovića kome ovim putem izražavam svoju zahvalnost.

Aktivno se bavim energetskim terapijama od 2018. godine i u svom portfoliju imam veliki broj zadovoljnih klijenata koji nesebično dele svoje impresije o radu sa mnom. Njihove preporuke moja su najbolja reklama.

NAPOMENA:

Reiki tretman ne izaziva nikakve fizičke i mentalne bolesti. Reiki nije zamena za medicinsku terapiju. U slučaju bilo kakvih zdravstvenih problema potražite savet lekara.

BUDAN.RS

Budan-min-spa-by-Marija-Dajic-Instagram

budan.rs